EU-KUNTOTARKASTUS OY

ASUNNON KUNTOTARKASTUS

TILAA KUNTOTARKASTUS

0400-630153

Kuntotarkastus asuntokauppaa varten

Asunnon kuntotarkastus on asunto- tai kiinteistökaupan yhteyteen tehtävä tekninen arviointi kaupankohteesta. Kuntotarkastus perustuu kuntotarkastajan kohteesta tekemiin havaintoihin, käyttäjän haastatteluihin, kohteen asiakirjoista saataviin tietoihin kohteen kunnosta sekä mahdollisista korjaustarpeista ja vaurioriskeistä.

 

Kuntotarkastus on toimenpide, joka ennaltaehkäisee riskejä kaupan jälkeen paljastuvista vioista tai vaurioista. Kuntotarkastuksen on tarkoitus antaa puolueetonta tietoa asunto- tai kiinteistökaupan osapuolille kohteen rakennusteknisestä kunnosta ja korjaustarpeista. Kuntotarkastuksesta laaditaan aina kirjallinen raportti toimeksiantajalle /-antajille. Raportti toimitetaan edellä mainituille viikon sisällä tarkastuksesta.

Kuntotarkastuksen suorittaminen

Aistinvaraisin ja rakenteita rikkomattomin menetelmin suoritettavalla kuntotarkastuksella tarkastetaan kohteen näkyvät pinnat kaikissa tiloissa, joihin tarkastajalla on estämätön pääsy. Kuntoarvion yhteydessä tehdään kosteusmittaus märkätiloihin ja kosteudelle alttiille rakenteille.

 

  • Omakotitaloissa tarkastetaan kaikki näkyvät pinnat tiloissa joihin on esteetön pääsy. Kuntotarkastus tehdään sekä sisä- että ulkopuolelta.
  • Erillis-,pari- ja rivitalohuoneistojen ulkopuolinen tarkastus rajataan tarkastettavan huoneiston kohdalla oleviin rakenteisiin. Taloyhtiön yhteisiä tiloja tai naapurihuoneistojen rakenteita ei tarkasteta.

Kerrostalohuoneistoissa tarkastetaan ainoastaan huoneiston sisäpuoli Suoritettujen toimenpiteiden perusteella kuntotarkastaja arvioi, sisältyykö kohteeseen riskejä muuten kuin aistinvaraisesti havaittujen virheiden ja puutteiden osalta. Mikäli rakenteista ei saada selvyyttä pintapuolisin menetelmin, suosittelee kuntotarkastaja lisätutkimuksia.

 

Kuntokartoituksista, kosteusmittauksista, lämpökuvauksista ja rakentamisesta/korjaamisesta lisätietoja pyydettäessä.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!

Lämpökuvauksella monipuolista tietoa

Lämpökamerakuvaus on luotettava apu asuntojen ja kiinteistöjen kunnon tarkkailuun ja korjaustarpeiden määrittelyyn. Lämpökuvaus on varma ja nopea tapa selvittää vuoto- ja vikakohdat rakenteita purkamatta. Kun lämpökamerakuvia osataan tulkita rakennusteknisesti oikein, saatuja tietoja voidaan käyttää korjaussuunnittelun perustana tai pitävän todisteena esim. riitatapauksissa. Kuvauksen tulokset voidaan nähdä ja tarvittaessa hyödyntää heti.

Lämpökuvauksella voidaan selvittää rakennuksen

  • Ulkovaipan lämpötekninen kunto
  • Lämmöneristyksen toimivuus ja rakenteellinen tiiviys
  • Ilmanvirtausreitit
  • Kosteusvauriot tietyin edellytyksin
  • LVIS-laitteiden toiminta

Lämpökuvaus on taloudellista

Lämpökamera mittaa kuvauskohteen pinnasta luonnostaan lähtevää lämpösäteilyä. Lämpökameralla voi tutkia laajojakin alueita nopeasti. Kameran ilmaisin muuttaa säteilyn lämpötilatiedoksi. Mittaustuloksista muodostuu selkeä ja havainnollinen kuva.

 

Meiltä saat kuvausraportin, josta vuoto-ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti kertoo, mitä ja miten kannattaa korjata.

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!

Kuntotarkastus asuntokauppaa varten edullisesti mm. seuraavilla alueilla:

 

Pirkanmaa: Tampere, Valkeakoski, Ylöjärvi, Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Vesilahti ja Virrat

Uusimaa: mm. Espoo, Helsinki, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää,  Kirkkonummi, Nurmijärvi, Porvoo, Tuusula ja Vihti.

 

Pyydä tarjous myös muille alueille!